Pulled pork med BBQ-sås

Långkokt pulled pork gjord på svenskt griskött. Kokt under lång tid enligt sous-vide metoden för att bli extra mört och saftigt. Det innebär att maten tillagas i en vakuumpåse för att bevara råvarornas naturliga arom, saftighet och vikt. Koktiden är oftast längre och temperaturen lägre än vid konventionell tillagning. Lägg köttet i en ugnssäker form, täck med folie och tillaga i 175°C mitt i ugnen i 30 minuter. Ta isär köttet och rör i BBQ-såsen som kommer med i paketet. Klart och bon appétit! Märket Kött från Sverige visar att köttet i produkten kommer från djur som är födda och uppfödda i Sverige. Produkten är även förädlad och förpackad i Sverige.

  • Ingredienser
    Pulled pork: bog av gris, rapsolja, farinsocker, kryddor (chilipeppar, spiskummin, oregano, paprika) , salt, ananaspulver, lök, vitlök, potatisstärkelse, rökarom, maltvinägersextrakt, karamelliserat socker. BBQ-sås: vatten, socker, tomatpuré, SENAP (vatten, ättikssprit, SENAPSFRÖ, socker, salt, kryddor) äppeljuicekoncentrat, vitvinvinäger, krydda, lök, salt, modifierad stärkelse (E1442), färgämne (E150c, E150a), invertsockersirap, rökarom, förtjockningsmedel (E415), konserveringsmedel (E202, E211), surhetsreglerande medel (E296), arom. Köttmängd: 91%. Fetthalt: 8,4%.
  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 700 kJ/ 160 kcal

    Fett 8.4 g

     varav mättat fett 2.9 g

    Kolhydrat 4.5 g

    Protein 17 g

    Salt 1.3 g

    SUGAR 2.5 g