RECEPT!

Guldpizza

Guldpizza! Ja, nu kryddar vi såklart. Men svamp är ju ändå lika med guldet i skogen. Strössla det på en pizza bianco så är du hemma. Gjord på färsk pizzadeg av tipo 00 vetemjöl. 

1 pizza

DU BEHÖVER:

1 färsk pizzadeg à ca 300 g
250 g svamp
2 dl crème fraiche
2 msk pesto
3 msk finriven parmigiano reggiano
färska örter t ex timjan, oregano eller basilika
olivolja, salt och svartpeppar
ruccola, citronskal och chiliflakes

GÖR SÅ HÄR:

1. Ta fram pizzadegen i rumstemperatur 30 minuter innan bearbetning.
2. Sätt ugnen på 250-300°C med plåten i.
3. Rensa och stek svampen i olja tills den mjuknar. Krydda med salt och peppar.
4. Platta till, sträck ut degen och lägg på ett bakplåtspapper.
5. Bred på crème fraiche och toppa med pesto i små klickar. Strö över parmesan, svamp, färska örter och krydda med svartpeppar.
6. Grädda pizzan i ca 5-8 minuter tills den fått fin färg på kanterna.
7. Strö över ruccola och krydda med chiliflakes och rivet citronskal.

Tips! testa att platta till och sträcka ut degen utan att kavla för en extra fluffig kant (cornicione).