Vår idé: äggstra allt!

Ägg är ägg, men det finns ändå skillnader. Poängen med vårt breda äggsortiment är att det ska finnas mer att välja på när kaviartuben väl är framme på köksbordet. Här kommer en liten introduktion till varje sort från våra frigående svenska höns:

Ägg från frigående höns utomhus
Våra frigående utehöns får om de själva känner för det vistas utomhus året runt. Om vädret är dåligt eller om det är mycket snö kan hönsen ändå få sig en nypa frisk luft och en dos dagsljus i en vinterträdgård med tak.

KRAV-ägg
De KRAV-märkta äggen kommer från inomhus- och utomhushöns som kan utföra sitt naturliga beteende, sitta på pinne och värpa i rede. De lever ihop i mindre grupper och får ekologiskt foder varje dag. Våra KRAV-ägg finns både som vanliga ägg och lite större frukostägg.

Bruna ägg
Bruna och vita hönsägg är egentligen prick likadana. Det är bara färgen som skiljer. Bruna höns lägger bruna ägg och vita höns vita ägg. Och det klart att vi vill kunna erbjuda båda! Våra bruna ägg kommer från frigående inomhushöns.

Frukostägg
Dessa ägg kommer från frigående inomhushöns och är oftast lite större än vanliga ägg. Men naturligtvis med samma goda smak. De större äggen läggs av äldre höns medan de mindre av yngre.

Extra stora ägg
Vilka ägg man ska välja beror förstås på vad man ska göra med dom. Om du ska baka, eller kanske svänga ihop en omelett när du är jättehungrig, är våra extra stora ägg ett tips! De smakar precis som vanliga ägg, men räcker lite längre. Visste du att oavsett hur stort ett ägg är, så har det lika mycket kalcium i skalet? Det betyder att stora ägg har tunnare skal och är lite mer ömtåliga än sina mindre kompisar.

Ägg med gulare gula
De här äggen har extra färgstark gula, då de kommer från frigående inomhushöns som får astaxanthin i sitt foder. Astaxanthinet är ett naturligt antioxidantfyllt algmjöl som ger äggets kärna den extragula färgen. Vi gillar att det ger baket en finare färg samtidigt som det lyser upp äggkoppen på frukostbordet!