Fula fiskar – ett svinnsmart samarbete med Willys

Som en del av vårt hållbarhetsarbete tar vi ett nytt grepp om matsvinnet och lanserar ytterligare en svinnsmart produkt med våra vänner på Willys. De ojämna bitarna som blir över i produktionen av vår sprödbakade torsk kallar vi för Fula fiskar.

Varje år ratas tonvis av mat för att den inte är utseendemässigt perfekt, och upp till en tredjedel av all mat som produceras i världen hamnar i soptunnan i stället för i magen. När vi producerar vår sprödbakade torsk är det en liten del som sorteras bort på grund av att paneringen skavts av eller att en bit har blivit ojämn. Enligt oss smakar en ojämn fiskbit precis lika gott som vanligt, och kan med fördel användas i till exempel fish tacos. Nu packar vi de ojämna torskbitarna under Willys Svinnsmart. Våra Fula fiskar säljs dessutom till ett 30 procent lägre pris än originalprodukten.

En garanterat svinnsmart produktserie

Fula fiskar är en förlängning av den svinnsmarta produktserien som lanserades under Willys Svinnsmart våren 2021. Däribland finns våra Skeva skivor som snabbt blev en favorit på hyllan. Skeva skivor är spillbitar som vi tagit vara på från produktionen av våra skivade smörgåspålägg, och smakar riktigt gott på mackan och som topping på pizza och sallader. Läs mer om Skeva skivor här.

Gör ett garanterat bra val och välj våra Fula fiskar och Skeva skivor – ett svinnsmart alternativ som gör gott både för dig, din plånbok och miljön. Produkterna hittar du i din Willys-butik.

Är du nyfiken på att veta mer? Klicka här för att läsa om initiativet på Willys.se